Indianere i junglen sender os en besked; “Kære Yngre Brødre”

ANTROPOLOGI: Ét af de steder, som har været i stand til at holde den ikke-bæredygtige levemåde på afstand, og som holder fast i klodens langsomme rotation, ligger i Sydamerikas Andesbjerge nær Sierra Nevada de Santa Marta.
Menneskene stammer fra den ældgamle civilisation, Tairona, og i dag er der 30.000 indianere tilbage i de tre stammer i området, Kogi, Archuacos og Wiwa der aldrig helt blev udryddet af spaniolerne i 1500-tallet. Her, over de sidste 500 år, er de fortsat inspireret af naturen, og er overbevist om, at de vogter verden for alle os andre. Derfor kalder de sig selv Ældre Brødre, mens vi andre der lever uden for, og som truer jorden med vores uvidenhed, er Yngre Brødre. De skriver til os alle i et åbent brev:

 

“Everything that exist has a spirit that is sacred and must be respected. Our law is the law of origins, the law of life. We invite all the Younger Brothers to be guardians of life. We affirm our promise to the Mother, and issue a call for solidarity and unity for all peoples and all nations.”
Det kan synes ærbart at tænke over, at hver aften – også i aften – vil præsterne fra de Ældre Brødre stå og kigge ud over havet og bede for vores velvære og for velværen for hele naturen.