Urbanplanen – en alternativ tilgang til bedre affaldssortering

Urbanplanen har gennem de seneste år oplevet store udfordringer i forbindelse med håndtering af affald i området. Nu har de iværksat en bæredygtig strategi for hele Urbanplanen, der skal sikre bedre håndtering af affald, bedre udnyttelse af ressourcer, samt afhjælpe arbejdsløshed.


I samarbejde med to afdelingsbestyrelser i Urbanplanen, er Social Action i gang med at undersøge muligheden for at inspirere beboerne til at sortere mere affald. Det gør vi ved hjælp af vores online værktøj Social Impact Tool (som du kan læse mere om her). Gennem et online forløb, deler vi viden, inspiration, tips og tricks og udfordringer om affald, på en sjov måde og uden løftet pegefinger, for at motivere beboerne til at sortere mere affald.


Via workshops med beboere og driftspersonale, korte interviews, billeder og videoer fra området og et tæt samarbejde med lokale aktiviteter, har vi forsøgt at lave et så lokalt online forløb som muligt. Således har beboerne selv været med til at korlægge udfordringerne og de mulige løsninger.


Projektet forventes afsluttet henover sommeren.